Borstelen van de huid
AANMELDEN
Wachtwoord Vergeten

Huidborstelen tegen verzuring

Huid borstelen
Als vrouwen ergens een hekel aan hebben, is het wel cellulitis. Jong, oud, dik of dun: iedere vrouw kan in zekere mate last hebben van een sinaasappelhuid. Cellulitis ontstaat als de vetcellen in de onderste huidlaag veel vet opslaan en met elkaar gaan verkleven. Gevolg: de bloedcirculatie verslechtert, de aanvoer van voedingsstoffen wordt bemoeilijkt en de afvoer van afvalstoffen neemt af. Cellulitis komt vaak voor in de huid van de bovenbenen en billen, maar ook bijvoorbeeld in de bovenarmen en heupen. Wat kun je eraan doen?

Lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging is een manier om beginnende cellulitis te stoppen. Als de cellulitis het beginstadium al voorbij is, zorgt regelmatige lichaamsbeweging ervoor dat de cellulitis niet verergerd. Verder is lichaamsbeweging goed voor de bloedsomloop en vetverbranding.

Vermijd gifstoffen
Als je te veel gifstoffen binnenkrijgt kan je lichaam ze niet verwerken en worden ze opgeslagen. Drink niet teveel koffie, thee en cola en wees ook wat zuiniger met chocola. De cafeïne die hierin zit heeft een negatieve invloed op de bloedsomloop. Hierdoor bereiken niet genoeg belangrijke voedingsstoffen het weefsel, waardoor afvalstoffen zich opstapelen. Een goede manier om te ontgiften is veel water drinken (ten minste 8 glazen per dag).

Houding, kleding en kleur is belangrijk

Als je rechtop staat, verbeter je je ademhaling. Dit is weer goed voor de bloedcirculatie. Draag ook geen kledingstukken die knellen. Dit is slecht voor de circulatie en zal cellulitis zeker niet verminderen. Cellulitis op een bruine huid valt minder op dan op een witte, maar blijf ook oppassen voor te veel zonlicht. Een zelfbruiner is een gezondere optie.

Borstel je huid strak

Een van de beste manieren om je cellulitis te bestrijden, is je huid borstelen. Borstel je droge huid met een harde, natuurlijke borstel in de richting van je hart. Dit is goed voor de bloedcirculatie. Door het borstelen komen bovendien de gifstoffen vrij en die kunnen dan door het bloed worden afgevoerd. In plaats van een borstel kun je ook een sisal handschoen kopen, verkrijgbaar bij onder andere de HEMA en The Body Shop.
Door het borstelen van de droge huid, stimuleer je het lymfestelsel en de doorbloeding van de huid, verwijder je dode huidcellen en houdt je de poriën van de huid open, waardoor je de huid in staat stelt afvalstoffen en opgehoopte gifstoffen beter af te voeren. Je huid gaat zachter en gladder aanvoelen, ziet er mooier uit en wordt GEZONDER! Huid borstelen kan je zien als een mini-acupressuurbehandeling, die een gunstige invloed heeft op de gezondheid.
Huid borstelen is een eenvoudige, snelle en goedkope manier om de volgende resultaten te bereiken:

  • STRAKKERE HUID
  • VERBETERING VAN DE AFVOER VAN AFVALSTOFFEN
  • VERMINDERING VAN CELLULITES
  • VERBETERING VAN DE CIRCULATIE
  • BEVORDERGING VAN CELVERNIEUWING
  • STIMULERING VAN HET LYMFESTELSEL
  • VERWIJDERING VAN DODE HUIDLAGEN
  • VERBETERING VAN DE CELSTOFWISSELING
  • VERSTERKING VAN HET IMMUUMSYSTEEM
  • STIMULEERT DE STOFWISSELING
  • STIMULERING VAN DE LYMFEKLIEREN

Zo ga je te werk

    Koop een houten borstel met zachte, NATUURLIJKE HAREN, geen synthetische (synthetische borstels kunnen het huidoppervlakte beschadigen). Een natuurharen borstel vind je bij de betere drogist of reformzaak.
    Een borstel met een lang, afneembaar handvat is het beste, zodat je ook zelf je rug kan borstelen.
    Verwijder het handvat voor de delen van je lichaam waar je wel goed bij kan.

    Borstel de huid 1 à 2 maal daags, ongeveer 5-10 minuten, bijvoorbeeld voor het douchen of baden.

    Borstel alleen de huid als zij droog is, dus niet eerst nat maken. Als de je de huid borstelt terwijl ze nat is, rek je haar teveel uit. Begin bij de voetzolen, hier bevinden zich veel zenuwuiteinden en acupressuurpunten. Door deze te borstelen, stimuleer je het HELE lichaam.
    Ga vervolgens door met de enkels, schenen, kuiten, dijen, buik en billen.
    Borstel je buik met ronddraaiende beweging van rechts naar links.
    Besteed ook veel aandacht aan je onderrug, net boven je billen, hier bevinden zich de zenuwbanen die naar de benen gaan.

    Borstel vervolgens je handen, armen, oksels, rug en borst. Besteed extra aandacht aan je oksels om de lymfeklieren die zich daar bevinden te stimuleren. Het stimuleren van deze klieren kan helpen om de borsten gezond te houden.
    Borstel de borsten zelf met lichte beweging, de tepels niet borstelen.
    Borstel ook goed over de gehele ruggengraat.

    Borstel ALTIJD naar het hart toe.

    Borstel met een krachtige beweging en wissel ronddraaiende borstelbewegingen af met lange strijkende borstelbewegingen.

    Neem bij voorkeur na het borstelen een warme douche of warm bad en eindig met een KOUDE douche om de bloedcirculatie te stimuleren.

    Gebruik altijd je eigen, persoonlijke borstel en reinig deze regelmatig (om de paar weken) met water en soda (niet met synthetische wasmiddelen). De borstel goed laten opdrogen voordat je hem weer gebruikt.

    Borstel niet over geïrriteerde, geïnfecteerde huid of wondjes.

  • Hoe ga je te werk?
    Je borstelt op een droge huid en altijd richting de lymfeklieren.
  • Wanneer en voor hoe lang?
    Het beste is om ’s ochtends te beginnen wanneer je wakker wordt en uit bed stapt en ’s avonds voordat je naar bed toe gaat. Hoe lang je erover doet verschilt per persoon. Doe je het voor het allereerst dan kan het wel 15 tot 30 minuten duren voordat je alles onder de knie hebt. Naarmate je het vaker gedaan hebt, dan duurt het hoogstens 5 tot 10 minuten.